Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri (Adhesive Technologies) ve Henkel Tüketici Markaları (Consumer Brands) oluşan iş birimleri ait markaları keşfedin.
7 Oca 2021
Henkel’in Türkiye’de çocukları bilimin ışığıyla tanıştırmak için Yaratıcı Çocuklar Derneği iş birliği ile okullarda ücretsiz bilim atölyeleri gerçekleştirerek uyguladığı “Keşif Dünyası” projesi, uzaktan eğitim döneminde de miniklerin yanında olmaya devam ediyor. Keşif Dünyası, şimdi birbirinden keyifli ve eğitici deneylerden oluşan “Evde Keşif Dünyası” videolarıyla dijital platformdan ekranlara konuk oluyor.
Çocukların evlerinde kolayca bulabilecekleri malzemelerle, profesyonel laboratuvar gereçlerine de ihtiyaç duymadan yapabilecekleri deneylerden oluşan 12 farklı video için çekimler gerçekleştirildi. “Evde Keşif Dünyası” videolarının çekimleri, Keşif Dünyası’nın Darüşşafaka Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan merkezinde tamamlandı ve YouTube platformunda bulunan Henkel kanalı üzerinden yayınlanmaya hazır hale getirildi. Şimdi tüm çocuklar, YouTube platformunda bulunan Henkel kanalında “Keşif Dünyası” yazarak “Evde Keşif Dünyası” videolarını izleyebiliyor. Minikler, evlerindeki basit malzemeleri kullanarak yaptıkları deneylerle suyun ilginç özelliklerini keşfediyor, patatesten nişasta elde etmeyi, nişastadan suda çözünebilir folyo ya da yapıştırıcı yapmayı öğreniyor. Daha birçok keyifli ve öğretici deneyde, anne ve babalar da çocuklarına eşlik edebiliyor.
Henkel, Keşif Dünyası projesini çocukların ilk ve belki de en önemli keşiflerini kendi içlerinde yapmaları gerektiği inancıyla, ülkemizde 2015 yılından bu yana Yaratıcı Çocuklar Derneği iş birliği ile gerçekleştiriyor. Uzman eğitimciler eşliğinde gerçekleştirilen bilim ve sürdürülebilirlik atölyeleri ile onların bilinmeyene ulaşma meraklarını uyandırmak için atölye çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda şimdiye kadar özellikle İstanbul’daki devlet okullarında ve diğer şehirlerdeki çeşitli etkinliklerde tüm öğrencilerin katılımına açık, ücretsiz bilim atölyeleri hayata geçirildi. 2018 yılında ise ülkemizin en köklü ve saygın eğitim kurumlarından biri olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları bünyesinde, Keşif Dünyası’nın Türkiye’deki ilk ve dünyadaki üçüncü merkezi açıldı. Yüz yüze eğitim döneminde hem bu merkezde hem de diğer okullarda yapılan atölye çalışmaları ile 25 bine yakın öğrenciye ulaşıldı. Şimdi ise “Evde Keşif Dünyası” videoları ile çok daha fazla sayıda çocuğun içinde bilim kıvılcımlarının ışıldaması amaçlanıyor. Keşif Dünyası projesi, pandemi koşullarının olumlu yönde seyretmesi durumunda ve okulların yeniden yüz yüze eğitime geçmesi ile birlikte, minik dahilerle sınıflarda da buluşmayı sürdürecek.
Yaratıcı Çocuklar Derneği Hakkında
Kültür mirasımızı genç kuşaklara aktararak çocuklarımızdaki yaratıcılığı geliştirmek amacıyla 1995 yılında başlatılan okullar arası etkinlikler 2003 yılından itibaren Yaratıcı Çocuklar Derneği çatısı altında devam ediyor. Yaratıcı Çocuklar Derneği, Türkiye genelinde okulların katılımı ile gerçekleştirdiği etkinliklerinde plastik sanatlar, müzik, drama ve disiplinler arası çalışmalar sergilerken, öğrencilerin farklı kültürleri ve önemli kültürel mekânları tanıyarak öğrenmesini amaçlıyor. Bugüne kadar çeşitli kurum ve kuruluşların iş birliğinde, çocukların hayal güçlerini ve yeteneklerini geliştirmek üzere bilim, tasarım, karikatür, öykü ve fotoğraf alanlarında yarışmalar düzenleyen Yaratıcı Çocuklar Derneği, çalışmalarını kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren yaratıcı ve evrensel bir kuşak için sürdürüyor.
Darüşşafaka hakkında
Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak yaşamlarını değiştiriyor. “Eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla 1863 yılından bu yana çalışan Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çağdaş koşullarda okumasını ve yükseköğrenimleri esnasında burs almalarını sağladı. Tarihi boyunca ülkenin gelişiminin bireylerin gelişmesine paralel olacağı ilkesi ile hareket eden ve “eğitimle değişen yaşamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine bağlı, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, özgüvenli ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlıyor.
Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sınavla seçilen 930 öğrenci, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 8 yıl boyunca tam burslu ve yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı kaliteli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor.
2015 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, yine Birleşmiş Milletler’in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact üyesidir. 2013 yılında kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, 2018 yılında notunu 9,50'ye, 2019’da 9.54’e, 2020’de 9,66’ya yükseltmiştir. www.darussafaka.org.
Daha fazla bilgi